VIII Karczma Piwna Koksowników Udała sie na medal !!!

14 maja 2011 roku w Sosnowcu odbyła sie VIII Karczma Piwna Koksowników Koksowni Przyjażń Sp. z o.o. zorganizowana przez Międzyzakładową Organizacje Związkową NSZZ Solidarność

Karczma piwna Koksowni Przyjażń przejdzie do historii jako udana. Dowcipne hasła nawiązujące do aktualnych spraw koksowni,wesołe przypowiastki, scenki, konkursy, to wszystko mogło się podobać.Wspaniała zabawa dobre jadło zakończyło się toastem przewodniczącego Zenona Fiuka: Nie ma w życiu nic piękniejszego Niż kufel piwa w gronie przyjaciół z którymi lubimy przebywać. Ale nadszedł czas wypić za zdrowie i zakończyć biesiadowanie. Za spotkanie za rok.
Na karczmie obecni byli:Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność Piotr Duda, Przewodniczący NSZZ Solidarność Regionu Śląsko-Dąbrowskiego Dominik Kolorz, Przewodniczący Komisji Koordynującej NSZZ Solidarność JSW S.A Sławomir Kozłowski (obecny szef komitetu strajkowego w JSW S.A), bokser Solidarności mistrz świata w kategorii WBC i IBC Damian Jonak. Obecni również byli Prezes JSW S.A.  Jarosław Zagórowski, Prezes Koksowni Przyjaźń  Edward Szlęk, Poseł Waldemar Andzel. Byli również z nami Prezesi naszych Spółek ,,córek”.
Nie zabrakło również tych najważniejszych, czyli członków NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. , w liczbie ponad 600 , którzy tradycyjnie świetnie bawili się przy dużych ilościach piwa i smacznych golonkach.
NSZZ  Solidarność  dziękuję wszystkim uczestnikom i sponsorom VIII Karczmy Piwnej za miłą i kulturalną zabawę i
zaprasza już wszystkich na KOLEJNĄ IX Karczmę ,, już za rok”.
GALERIA ZDJĘĆ