NIE WIESZ NA KOGO GŁOSOWAĆ? Wybory do Sejmu i Senatu

Zarząd Regionu Śląsko-Dąbrowskiego NSZZ Solidarność zaapelował do wszystkich członków i sympatyków związku o  udział w zbliżających się wyborach parlamentarnych, przypominając, że jest to nie tylko prawo, ale przed wszystkim obowiązek członków naszej organizacji społecznej.
„Apelujemy o wybór odpowiedzialny. Apelujemy o wybór osób i ugrupowań, które w swoich programach politycznych deklarują działania na rzecz realizacji praw i interesów pracowniczych, a ich dotychczasowa postawa i postępowanie gwarantują, że nie są to puste deklaracje.(…) Wybierajcie członków i przyjaciół NSZZ Solidarność, bo tylko ich obecność w parlamencie daje nadzieję na to, że zwykli pracownicy, zwykli mieszkańcy naszego kraju będą mogli wreszcie powiedzieć, że mogą w Polsce żyć jak normalni ludzie w normalnym europejskim kraju” – głosi stanowisko przyjęte 12 września przez Zarząd Regionu Ślasko-Dąbrowskiego NSZZ Solidarność.
Poniżej prezentujemy sylwetki kandydatów popieranych przez Śląsko-Dąbrowską Solidarność wraz z treścią wywiadów, jakie przeprowadzili z nimi dziennikarze Tygodnika Śląsko-Dąbrowskiego. Przeczytaj, jakie są poglądy, przemyślenia i plany kandydatów. Może warto właśnie na nich oddać swój głos.

KANDYDACI POPIERANI PRZEZ ŚLĄSKO-DĄBROWSKĄ SOLIDARNOŚĆ:
(lista w porządku alfabetycznym, kliknij na nazwisko kandydata, aby przeczytać więcej)