Bardzo proszę o liczny udział w wyborach

Koleżanki i Koledzy
Członkowie i Sympatycy NSZZ „Solidarność”

9 października przy urnach wyborczych zdecydujemy o kluczowych dla Polski i Polaków kwestiach – przyszłości naszej gospodarki, sposobach rozwiązania problemów społecznych, kierunkach polityki zagranicznej. Członków NSZZ „Solidarność” przy podejmowaniu tych decyzji nie może zabraknąć. Naszym obowiązkiem jest korzystanie z prawa wywalczonego z takim wielkim trudem przed laty właśnie przez nasz Związek. Dlatego bardzo proszę o liczny udział w wyborach członków NSZZ „Solidarność” wraz z rodzinami. Nie uchylajmy się od odpowiedzialności za Polskę. W najbliższą niedzielę podejmiemy jeszcze jedną ważną decyzję – określimy przyszłość dialogu społecznego w naszym kraju. Pamiętajmy, że jako członkowie 700-tysięcznej organizacji mamy realny wpływ na to, kto z ramienia rządu zasiądzie po drugiej stronie negocjacyjnego stołu. Głosy nasze i naszych rodzin naprawdę mają swoję wagę. Jeśli zatem chcemy, by kolejne 4 lata nie były czasem pozorowanych rozmów z partnerami społecznymi, lekceważenia związków zawodowych i łamania umów społecznych, oddajmy głosy na tych kandydatów, którzy szacunek dla dialogu społecznego konsekwentnie przejawiali w swojej dotychczasowej służbie publicznej. Na tych kandydatów, dla których praw pracownicze, stałe zatrudnienie oraz bezpiecznie i godnie wynagradzana praca będą priorytetami w parlamentarnej pracy.
Głosujmy 9 października. Dokonajmy mądrych wyborów.

Piotr Duda
Przewodniczący Komisji Krajowej