Stanowcze- NIE- Solidarności Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. dla wydzieleń !!

Prezes Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o.  Pan Edward Szlek

Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. w Dąbrowie Górniczej kategorycznie nie zgadza się na wydzielanie ze struktur Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. kolejnych grup remontowych. W związku z powyższym  zwra­camy się do Pana Prezesa o po­nowne przeanalizowanie zasadności funkcjonowania naszych służb re­montowych, w tym przypadku  Spółki ZRM Sp. z o.o. poza struktu­rami Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. Uważamy, że ze względów ekono­micznych ( dodatkowe koszty Za­rządu, Rady Nadzorczej, koszty służb księgowości i finansów, koszty podatkowe i inne  ) oraz w celu lepszej organizacji pracy i współdziałania ze służbami Utrzy­mania Ruchu Koksowni, Spółka ZRM Sp. z o.o.  w ramach realizo­wanej obecnie restrukturyzacji służb remontowych w Grupie Koksowni­czej, powinna być włączona w struktury Koksowni Przyjaźń.  Decyzja taka pozwoliłaby na opty­malne wykorzystanie służb remon­towych , lepszą i łatwiejszą współ­pracę w ramach jednego wydziału, co nie zawsze się dzisiaj udaje, ze względu na procedury i wymogi spółek handlowych, którym musi sprostać zarówno ZRM Sp. z o.o. jak również Koksownia Przyjaźń Sp. z o.o. , która zamawia usługi remontowe.

NSZZ ,,Solidarność”  oczekuje, że Zarząd Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o.  w ramach prowadzonej konso­lidacji, wybierze najkorzystniejsze  rozwiązanie i włączy Spółkę  ZRM Sp. z o.o. do struktur  Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o.    Podpisał  Przewodniczący     NSZZ ,,Solidarność”  Koksowni Przyjaźń Sp.  z o.o. Zenon Fiuk